Home / Barcelona I Kamp For Cheftræner: Amorim øvertager Kapløbet Efter Alonso Bliver I Leverkusen

Barcelona I Kamp For Cheftræner: Amorim øvertager Kapløbet Efter Alonso Bliver I Leverkusen

Liverpool, Bayern München og Barcelona er alle på jagt efter nye cheftrænere. Det populære mål Xabi Alonso har dog valgt at blive i Bayer Leverkusen, hvilket blæser nyt liv i jagten på andre kandidater.

Ifølge The Independent er Sporting CP's cheftræner Ruben Amorim nu det hotteste navn på listen for alle tre klubber.

Barcelona ser ud til at være i frontløbet for at sikre sig den 39-årige portugiser, da de desperat søger en afløser for Xavi, der forlader klubben til sommer. Xavis beslutning kommer på trods af klubbens forsøg på at overbevise ham om at blive.

Tidligere var Xabi Alonso favorit til at overtage tøjlerne i Barcelona, Liverpool og Bayern München, der alle skal have ny cheftræner efter sæsonen. Alonso har dog valgt at takke nej til tilbuddene og bliver i stedet i Leverkusen.

Med Alonso ude af billedet er Amorim pludselig blevet en meget attraktiv mulighed, og Barcelona er angiveligt i gang med at forhandle en aftale med ham, før Liverpool eller Bayern München kan nå at gøre det samme.

Det er dog værd at bemærke, at Barcelonas vicepræsident, Rafa Yuste, sent i sidste måned udtalte, at han stadig vil forsøge at overtale Xavi til at blive. Dette tyder på, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen egentlig plan for Xavi's afløser.

"Jeg vil forsøge at overbevise Xavi, men det er en personlig beslutning for ham," sagde Yuste. "Der er stadig ligakampe tilbage, Champions League... vi er nødt til at lade ham nyde det. Jeg håber og ønsker, at han fortsætter, fordi vi taler om et langsigtet projekt med ham, ikke kun en sæson eller to."

En stor udfordring for Barcelona bliver Amorim's høje frikøbsklausul, der menes at være på omkring 115 millioner kroner. Det bliver en stor økonomisk hurdle for den catalanske klub at komme over.